Якою буде Алея Слави у Лозовій. ФОТО

18.10.2023 21:58 Новини
Фото: Лозівська міська територіальна громада Фото: Лозівська міська територіальна громада

У Лозівській громаді додатково виділили 2 млн грн на вшанування полеглих захисників.  


Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Лозівську міськраду, за це рішення сьогодні, 18 жовтня, проголосували депутати.

За 1,5 млн грн у парку «Перемога» облаштують Алею Слави, ще за 500 тисяч грн установлять «Інформаційний кіоск» у сквері «Захисників України». Зазначені суми затвердили попередньо, адже остаточний кошторис буде відомий після виготовлення проєктів, зазначили у міськраді.  

Наразі з рідними загиблих героїв уже узгодили дизайн банерів, що розмістять на Алеї Слави. Для конструкцій підготують надійні основи, щоб захистити їх від погодних умов та вандалів, також додадуть освітлення та відеоспостереження. Облаштування Алеї триватиме певний час. Освоєння бюджетних коштів потребує виготовлення відповідної документації.  

Окрім згаданих робіт, продовжується організація куточків Пам'яті, робота над Книгою Пам'яті, встановлення у фойє виконкому інтерактивної Дошки пам'яті, облаштування сектора військових поховань «Поле Слави», діють програми підтримки сімей, які втратили батьків, дітей та чоловіків на війні.

Нагадаємо, у Лозовій замінили ще одну постраждалу через обстріл ділянку водовідведення.

Як ми вже писали, у Лозовій 85 мешканців отримали компенсації за пошкоджене житло.

Більше новин Лозова читайте на нашому сайті.

Автор: Олег Артаєв