У Вовчанській громаді руйнування досягають 40 відсотків

29.08.2023 17:20 Новини
Фото ГУ ДСНС України у Харківській області Фото ГУ ДСНС України у Харківській області

Ворог щодня завдає пошкоджень різного ступеня цивільній інфраструктурі, комунальним підприємствам, приватним будинкам та багатоповерхівкам у населених пунктах прикордонної Вовчанської громади у Харківській області. 

Як розповів медіа «Слобідський край» начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі, одна з великих проблем наразі – розбита тепломережа. Постійно треба відновлювати електропідстанції, щоб місцеві жителі мали освітлення.

– Приблизно рівень руйнування досягає 40 відсотків. Частину пошкоджених будівель можна відновити, деякі розбиті повністю. Тож громаді потрібно дуже багато будівельних матеріалів для швидкого полагодження руйнувань, щоб люди могли забити вікна-двері та далі продовжувати жити у своєму будинку, – розповів Тамаз Гамбарашвілі.

Нагадаємо, що наразі прикордонна Вовчанська громада готується до зими без опалення та потребує буржуйки та обігрівачі.

Прикордонні населені пункти громади та місто Вовчанськ потерпають від масованих обстрілів.

Також нагадаємо, що рішення про обов’язкову евакуацію дітей з окремих 9 населених пунктів Вовчанської громади ухвалили на Раді оборони. Людей розселяють у Харкові, проте за бажанням вони можуть поїхати і в Полтавську, Рівненську області й інші регіони. Також родинам надають гуманітарну та іншу допомогу. 

Більше новин Вовчанськ читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко