За добу по Харківській області окупанти здійснили 84 обстріли

12.03.2022 11:24 Новини
Голова ХОВА Олег Синєгубов розповів про обстановку в Харківській області станом на 12 березня 2022 року.

Російські окупанти за минулу добу здійснили 84 мінометні та артилерійські обстріли по районах Харкова, Чугуївському району, Ізюмщині та Дергачах.

Також спостерігалася активність безпілотних літальних апаратів противника, які здійснювали польоти, аби виявити позиції підрозділів ЗСУ, ТРО та НГУ.

Тероборона, ЗСУ, поліція фіксують окремих диверсантів, які збирають дані про військові об’єкти, розташування постів і т.д. Вчора, під час комендантської години, бійці ТРО Харкова затримали на метро «Героїв Праці» двох підозрілих осіб з підробленими документами. 

Щодо гуманітарної допомоги: за добу розвантажили 7 фур, 13 вагонів, задіяна велика кількість волонтерів. Надійшла допомога від Польщі, Швейцарії, Словенії, інших міжнародних партнерів. Відправили 40 тонн для військових на передову. Плануємо відправити близько 60 тонн до територіальних громад у частковій окупації. На видачу допомоги працюють відділення «Укрпошти» та «Нової пошти»

Окрім того, вранці 12 березня фельдшерка "швидкої" отримала осколкове поранення живота. Бригада "швидкої" потрапила під обстріл на вулиці Шариковій (Індустріальний район), повідомив директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта.

- Після обслуговування виклику сіли в автівку, пролунав вибух. Уламком пробило автівку і поранено в ділянці живота 48-річну фельдшерку. Водій одразу поїхав до найближчої профільної лікарні — це 17-та лікарня, там миттєво жінку доправили до операційної та прооперували, її життю нічого не загрожує. Стан — середньої тяжкості.

Автор: Анастасія Хушану