ЗСУ відбивають атаки ворога з території рф – ситуацію прокоментував Олег Синєгубов

19.05.2022 07:56 Новини
Ввечері 18 травня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Так, за словами Олега Синєгубова, люди масово повертаються в Харків та деокуповані населені пункти області. Однак сказати, що це абсолютно безпечно, голова ХОВА поки що не може.

18 травня були обстріляні Циркуни, Прудянка, Вільхуватка. Є інформація про 3 постраждалих. Продовжує зазнавати обстрілів і Харків: минулої ночі під вогонь потрапив Київський район міста, а трохи згодом – удень – ворог знову обстріляв Салтівку та П’ятихатки. Повідомляється про 3 постраждалих.

Крім того, агресор продовжує обстріли наших позицій з території російської федерації, але ЗСУ дає відсіч.

«Є обстріли наших позицій з території РФ, у відповідь працюють наші Збройні Сили. Ворог зосередився на обороні своїх позицій. Але, якщо він відчує слабкість нашої оборони, спробує цим скористатися», – повідомляє Олег Синєгубов.  

Наразі продовжується звільнення захоплених територій. Так, минулої доби українські захисники звільнили населений пункт Дементіївка. Триває активна робота над відновленням критичної інфраструктури. Це робиться для того, що якомога швидше жителі змогли отримати газ, воду і електрику для тих помешкань, які вціліли.

Також, за інформацією Генштабу станом на 18:00 18 травня, з метою поповнення втрат 107-го стрілецького батальйону, що склали понад 50 %, у районі населеного пункту Олександрівка прибуло поповнення в кількості 260 військовослужбовців, які раніше були задіяні на Харківському напрямку.