11 районних лікарень Харківщини отримають кисневі концентратори

18.11.2020 12:04 COVID-19
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Сьогодні, 18 листопада, опорні лікарні Харківської області отримають кисневі концентратори.

Про повідомив заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух, передає Суспільне.

Нагадаємо, партія кисневих концентраторів прибула на Харківщину 11 листопада. 370 одиниць закупили за рахунок 37 мільйонів гривень з держбюджету, які виділив Уряд для регіону.

Обладнання отримають вісім медзакладів у Вовчанському, Куп'янському, Балаклійському, Первомайському, Чугуївському, Лозівському, Красноградському, Ізюмському районі. Ще у трьох містах - Богодухові, Валках та Змієві - конценратори отримають трохи пізніше.

За словами Тараса Пастуха, концентратори вже передали в харківські лікарні обласного підпорядкування. Це диспансер радіаційного захисту, інфекційна лікарня, госпіталь ветеранів війни та обласна клінічна лікарня.

Читайте також: Шлях ковідного пацієнта: як лікують жителів Харківщини

— Чорнобильський диспансер на сьогодні (17 листопада - Авт.) киснем і концентраторами забезпечений за нормативами на 80%, як вимагає МОЗ. Десь 35 концентраторів, які розраховані на двох пацієнтів, відправили у дорослу інфекційну лікарню. На госпіталь ветеранів — 30-35 штук, кожен з яких розрахований на двох пацієнтів, що забезпечить до 70 кисневих точок. І на обласну клінічну лікарню відправили концентраторів на 45-50 точок (це концентратори, розраховані на одного і на двох пацієнтів), — розповів Пастух.

Автор: Марина Проценко