31 мільйон гривень спрямують на вирішення водної проблеми на Харківщині

03.12.2021 11:15 Область Online
Критично низький рівень Краснопавлівського водосховища, яке забезпечує водою 350 тисяч населення Харківської області, заповнять 16 мільйонами кубометрів води.

2 грудня під час засідання Кабінету Міністрів України було прийнято рішення щодо виділення грошей на потреби Краснопавлівського водосховища

Відтепер на потреби водосховища виділено 31 мільйон гривень. Це стало можливим завдяки коштам резервного фонду Держбюджету. Про це повідомили в Харківській обласній раді.

Крім того, ще 3 мільйони гривень буде виділено з бюджету області.

За прогнозами директора Департаменту житлово-комунального господарства Сергія Магдисюка, 16 мільйонів кубометрів води вистачить до весни 2021 року.

Нагадаємо, що 9 листопада під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянули питання браку води в Краснопавлівському водосховищі.

Читайте також: Кому заборонять кататися на атракціонах: нові правила відвідування парку Горького в Харкові

«Ми довго шукали вихід у питанні наповнення водою Краснопавлівського водосховища, адже в Державному бюджеті на цей рік кошти на ці цілі не були передбачені. Декілька раундів переговорів у міністерствах, з народними депутатами, з керівництвом каналу Дніпро – Донбас, Харківською міською радою, КП «Харківводоканал» завершились успіхом. Сьогодні Кабінет Міністрів України підтримав Харківську область та ухвалив рішення виділити з резервного фонду Державного бюджету 31 мільйон гривень для здійснення водообміну на Краснопавлівському водосховищі. Ще 3 мільйона додаємо з обласного бюджету. За нашими розрахунками, які узгоджені з керівництвом каналу Дніпро – Донбас, цієї суми вистачить, щоб прокачати воду та поповнити водосховище», – зазначив керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

Зауважимо, що 20 % населення Харкова забезпечує водою Краснопавлівське водосховище. Крім того, забезпечує водою Лозову та населені пункти Первомайського, Дергачівського та Харківського районів. На даний момент позначка наповненості водосховища знаходиться на критичному рівні. Це близько третини мільйона жителів Харкова та області.

Автор: Микита Гузенко