60 тисяч гривень фальшивими купюрами виміняла шахрайка у пенсіонерів з Балаклійщини

04.02.2021 18:04 Область Online
фото hk.npu.gov.ua фото hk.npu.gov.ua
Про це 4 лютого повідомили у пресслужбі поліції Харківської області, постраждали літні жінки у Балаклії та селищі П’ятигірське на Харківщині.

Як стало відомо, зловмисниця скористалась схемою «міняю старі купюри на нові». У такий спосіб вона виманила 50 тисяч гривень у 81-річної мешканки Балаклії та 11 тисяч гривень у 86-річної мешканки селища П’ятигірське, що на Балаклійщині. Тільки потім, як вона пішла, пенсіонерки виявляли, що їх ошукали.

Правоохоронці Ізюмського районного управління поліції  отримали заяви від потерпілих 3 грудня минулого року та наприкінці січня цього року. Бабусі детально описали прикмети зловмисниці та також  зазначали, що жінка представлялася контролером з перевірки лічильника води.

Поліцейські провели розшукувальні заходи та встановили особу шахрайки, нею виявилася 45-річна мешканка міста Балаклія, яка вже була судима за аналогічні злочини.

3 лютого правоохоронці повідомили жінці  про підозру у скоєнні   злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Згідно з санкцією статті, максимальне покарання передбачає до 3 років позбавлення волі.

Наразі правоохоронці встановлюють  її причетність до аналогічних злочинів на території району та просять громадян, які впізнали жінку та були ошукані нею, звернутися до оперуповноваженого відділу поліції № 1 Ізюмського районного управління поліції ГУНП у Харківській області Євгенія Гутніка за телефоном: 0953429074 або 102.

Читайте також Під час ремонту шкільної котельні на Барвінківщині вкрали 1,5 мільйона гривень