80 пошкоджень газових мереж Харківщини зафіксовано з початку 2024 року

01.03.2024 09:15 Область Online
Відновлення пошкоджень газової інфраструктури / Харківська філія «Газмережі» Відновлення пошкоджень газової інфраструктури / Харківська філія «Газмережі»

Російські окупанти з початку 2024 року завдали 80 пошкоджень газовій інфраструктурі Харківської області.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську філію «Газмережі», найбільше обстрілів здійснено по газових мережах Куп’янська, це понад 40 пошкоджень.

Під ворожими обстрілами опинилися газопроводи дев’яти громад: Куп’янської, Липецької, Люботинської, Великобурлуцької, Золочівської, Дергачівської, Роганської, Зміївської та Чугуївської.

Понад 20 ремонтів перебитих газових комунікацій фахівці «Газмережі» виконали без припинення газопостачання у домівки споживачів.

Унаслідок ворожих обстрілів за два місяці в області було пошкоджено близько 20 розподільних газопроводів середнього та низького тиску, газогони житлових будинків, газорегуляторний пункт, будівлі трьох газових дільниць у Богодухівському, Куп’янському та Чугуївському районах області.

Проведені відновлювальні роботи лише з початку року дозволили повернути газ для більше 1000 родин.

Нагадаємо, що через витік газу у Харкові до 23 березня 2024 року рух транспорту на вулиці Камській, біля будинку № 2, обмежено.

Також, раніше ми писали, що у Куп’янській громаді Харківської області з початку 2024 року газівники локалізували близько 20 аварійних ситуацій на газових мережах.

Автор: Валерія Ткаленко