Як на Харківщині Великдень святкували. Фото

24.04.2022 20:20 Область Online
Фото: rbc.ua Фото: rbc.ua
У зв'язку з воєнним станом та комендантською годиною в Харківській області заборонили проведення традиційних нічних богослужінь. Але це не завадило громадам Харківщини зустріти Великдень урочисто.

У Пісочинській громаді про мешканців потурбувались заздалегідь: роздали близько 20 тисяч освячених пасок. Святкові смаколики доставляли адресно за допомогою депутатського корпусу, волонтерів та працівників селищної ради. Ті, хто не отримав паску напередодні, мали змогу зробити це на Великдень на локаціях у мікрорайонах «Надія», «Мобіль» та у приватному секторі.

У Березівському старостинському окрузі відбувся обряд освячення пасок.

У Зміївському Свято-Миколаївському храмі відбулася святкова пасхальна літургія з нагоди великого православного свята Великодня.

Лозівчани на Великдень моляться про перемогу та мир, щоб захисники України, рідні та близькі якомога скоріше повернулися додому живими і здоровими.

У селищі Слобожанське у Свято-Трифонівському храмі святили паски майже цілий день, до того ж оголосили традиційний святковий дзвін: усі охочі могли дзвонити у дзвони.

Сахновщинська майстриня-кондитерка Леся Шикітка спекла до Великодня паски неймовірної краси.

У Верхньому Бишкині Олексіївської громади святили паски біля Будинку культури, бо церкви в селі немає, а місцевий БК є центром життєдіяльності села.

Автор: Інна Можейко