Як живе Борівська громада під час бойових дій на Харківщині

15.03.2022 13:01 Область Online
Фото:borova-gromada.gov.ua Фото:borova-gromada.gov.ua
У Борівській селищній раді розповіли про ситуацію в громаді на 15 березня 2022 року.

На 20-й день війни у громаді працює селищна рада, комунальні підприємства та територіальна оборона.

Після знеструмлення Ізюмської вежі 7 березня – у громаді немає мобільного зв'язку та Інтернету. Але “зловити” зв'язок можна на підвищеннях, біля залізниці та в інших окремих точках громади. Через відсутність Інтернету в громаді існує проблема з безготівковими розрахунками, підвіз готівки в громаду поки що неможливий.

Також повідомляється про окуповані ворогом Підвисочанський та Гороховатський старостинські округи. Селищна рада вже зібрала та передала гуманітарну допомогу для жителів Гороховатки, зараз готують допомогу і для Підвисокого.

Гуманітарну допомогу своїй громаді надають фермерські господарства СФГ «Моноліт» та а/ф «Новий шлях» – забезпечують молоком. Безкоштовно отримати молоко у Боровій можна у магазинах «Вишенька», ФОП Дорошенко (у центрі) та ФОП Шевцов (на 14-му кварталі) по 1,5 л у руки. По старостинських округах молоко розподіляють старости. Також у Борівському палаці культури працює Благодійна барахолка, туди можна принести і здати речі для потребуючих.

Крім того, Борівська громада приймає біженців з Ізюма, Харкова, Донеччини та Луганщини, для реєстрації та отримання допомоги переселенцям треба звертатися до селищної ради. Так, у Піско-Радьківському психоневрологічному інтернаті вже прийняли 70 людей – пацієнтів Оскільського інтернату. 

Правоохоронці Борової затримали чоловіка, що розповсюджував листівки антиукраїнського/проросійського змісту. У селищній раді закликають довіряти лише перевіреній інформації та не сіяти паніку.

Автор: Анастасія Хушану