Амбулаторію в Зміївській громаді мають відкрити за місяць

07.06.2021 15:30 Область Online
Станом на 7 червня готовність амбулаторії, яку будують у селі Чемужівка Харківської області, складає 90 %.

Про це повідомили в Департаменті капітального будівництва Харківської ОДА. За словами директора Департаменту Андрія Кудряшова, ввести об’єкт в експлуатацію планують за місяць.

Читайте також: Які зарплати в Зміївській міській раді

– Будівельні роботи в амбулаторії села Чемужівка – на завершальній стадії. Щодня тут працюють 20-25 будівельників. Після завершення внутрішніх робіт буде проведено облаштування території, – повідомив Андрій Кудряшов.

За його інформацією, у поточному році в експлуатацію вже здали три амбулаторії. У першому півріччі у планах – відкрити сім будівель, а до кінця року – ще 12. Таким чином, у кінці року на Харківщині мають працювати 30 нових амбулаторій.

За словами старости села Чемужівка Валерія Гончарука, новий медзаклад обслуговуватиме 4 тисячі пацієнтів. Будівля, в якій надають медичні послуги зараз, знаходиться в аварійному стані та має лише декілька необхідних для обслуговування населення кабінетів.

У новій амбулаторії облаштують аптечний пункт, кабінети прийому лікарів, кімнату для медичного персоналу. Також в  амбулаторії з'являться аналізатори для лабораторії, кардіограф, обладнання для телемедицини, сухожарові шафи, шафи для зберігання медичних препаратів тощо. 

Крім того, в амбулаторії передбачено дві кімнати для проживання лікарів. 

Нагадаємо, амбулаторію в громаді почали будувати у 2018-му році.