Аварія на водогоні в Лозовій: погодинний графік подачі води може затягнутися на тиждень

01.03.2021 12:48 Область Online
Фото: 06239.com.ua Фото: 06239.com.ua
Станом на 1 березня працівники «Харківводоканалу» намагаються переключити місто Лозова Харківської області з аварійної нитки водопостачання на іншу.

Як повідомили в Лозівській міськраді, якщо перезапуск на іншу нитку водопостачання пройде без аварійних наслідків, то фахівці «Харківводоканалу» зможуть розпочати ремонт ділянки в районі залізниці – приблизно за кілометр до мереж «Лозоваводосервісу».

Читайте також: У Чугуївському районі вночі спалахнув будинок

Аварія під залізницею неподалік Лозової сталася 27 лютого. Саме через порив на цьому відрізку місто продовжує отримувати воду погодинно – з 6-ї до 10-ї та 18-ї до 22-ї години. За попередніми прогнозами, ремонтні роботи триватимуть не менше тижня.

За інформацією директора «Лозоваводосервісу» Володимира Кириченка, хоч усі мережі міста готові до цілодобового водопостачання, однак «Харківводоканал» подає замало води – менше 3,5 тисячі кубів замість необхідних 5-6 тисяч кубів на добу. У проміжках між включеннями лозівські водяники накопичують запаси в резервуарах, щоб подавати воду містянам увечері та вранці.

У «Лозоваводосервісі» розглядають можливість підвозу води, але поки що бракує запасів у резервуарах. Для аварійного водозабезпечення міста необхідно, щоб рівень води у них був 1,5 метра. Наразі він падає до 80 сантиметрів.

– Якщо вибрати і цю воду, то гасити пожежі вже буде нічим, – пояснив Володимир Кириченко.

За його словами, вже тиждень місто отримує менше води, ніж необхідно, але раніше споживачі не відчували цього, бо була можливість зробити максимальні запаси води – 12 тисяч кубів.

Щодо якості води, то «Лозоваводосервіс» робить проби – біологічні і хімічні характеристики витримуються, але через погодинне включення вода застоюється в трубах і вбирає в себе іржу та інші недоліки старих мереж.