Батьки більше не здаватимуть гроші на ремонт шкіл у Зміївському районі

16.03.2018 14:35 Область Online
Фото: tver.fm Фото: tver.fm
Ремонт навчальних закладів фінансуватиметься виключно з бюджету.

16 березня в Зміївському районному відділі освіти відбулася нарада директорів навчальних закладів. Під час цієї зустрічі порушувалося питання благодійних внесків батьків. Голова РДА Віталій Кошеленко досить категорично висловився з цього приводу. Він переконаний, що немає жодної потреби збирати гроші з батьків.

— Завдяки реформам децентралізації ми, мабуть, вперше за останні десятиріччя отримали змогу самостійно фінансувати часткові, капітальні ремонти та навіть реконструкції об'єктів медичної, освітньої, культурної, спортивної галузі тощо. Тому я вимагаю: є проблема — спільними зусиллями ми в змозі її вирішити, тільки звертайтесь! Якщо районний бюджет може подужати виділення коштів на часткове фінансування «Авангарду» чи будівництво лікувально-оздоровчого комплексу, то будьте певними: «шкільні» питання також повинні і можемо вирішувати ми з вами, а не батьки, — запевнив очільник Зміївської райдержадміністрації.

Разом з цим він зазначив, якщо ж у батьків виникає необхідність мінімальних зборів коштів для особистих потреб дітей під час перебування в навчальному закладі, то, як варіант, можна створювати окремі рахунки, куди фінанси надходять виключно через банківські установи і до яких мають доступ лише батьки.

Читайте також: Як у Нововодолазькій об’єднаній громаді впроваджують європейський досвід

Андрій Соха