Бійця, якого шукали чотири роки, перепоховають у Чугуєві

05.03.2019 14:45 Область Online
Фото: UA.NEWS Фото: UA.NEWS
Завтра, 6 березня, у місті Чугуєв відбудеться перепоховання Руслана Дейнека – останнього з військовослужбовців 92-ї бригади, який вважався зниклим безвісти під Іловайськом.

Про це повідомили в Національному військово-історичному музеї України.

Ще донедавно серед 366 загиблих під Іловайськом українських воїнів тіла 16 були не ідентифіковані по ДНК. Унаслідок переробки експертизи ця цифра скоротилась на двох людей. Крім Руслана, було також ідентифіковано бійця 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" Миколу Яблонського.

Руслан Дейнеко народився 12 липня 1994 року в Чугуєві. Солдат був членом екіпажу самохідної артилерійської установки 92-ї окремої механізованої бригади. Орієнтовно загинув 27 серпня 2014 року.

Фото: Офіційна сторінка 92-ОМБр Збройних Сил України/Facebook

Спочатку Руслана поховали як тимчасово невстановленого захисника України на Кушугумському кладовищі в Запоріжжі. Але після низки експертиз ДНК його вдалося остаточно ідентифікувати, тіло Героя було передано батькам.

Спочатку з Русланом Дейнекою 6 березня урочисто попрощаються в селі Клугино-Башкирівка Харківської області, на плацу 92-ї окремої механізованої бригади, в якій він служив з 2013 року, після чого відбудеться поховання в Чугуєві.