Через гепатит на Харківщині будуватимуть глибоководну свердловину

16.01.2018 10:07 Область Online
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Це має забезпечити людей чистою та якісною водою.

У селі Андріївка Балаклійського району планують будівництво глибоководної свердловини. Про це повідомили на офіційному сайті Балаклійської райдержадміністрації. 

- Наразі фінансисти проводять необхідні обрахунки для консолідованого фінансування цього важливого для людей проекту за рахунок коштів обласного, районного та селищного бюджетів, - ідеться у повідомленні.

Як зазначили у Балаклійській РДА, ця ініціатива повністю підтримана Харківською обласною державною адміністрацією. 

Нагадаємо, селище Андріївка - епіцентр захворювання на вірусний гепатит А в області.

За даними медиків району, наприкінці минулого тижня до центральної клінічної районної лікарні було доставлено ще три особи з діагнозом гепатит А. Таким чином, загальна кількість людей із захворюванням уже становить 37.

За  висновками спеціалістів, наданими раніше, джерелом поширення вірусу є вода. Органом місцевого самоврядування, медиками, Держпродспоживслужбою ведеться запровадження заходів та дотримання вимог населенням у ситуації, що склалася. Однак становище ускладнюється, як наголошують медики, великим терміном інкубаційного періоду вірусу, який може тривати до 70 днів.

По темі: Гепатит на селі: чи приборкають спалах вірусу в Андріївці

Довідка. За даними Всесвітньої організації здоров’я, вірус гепатиту А є однією з найбільш частих причин інфекції харчового походження. Епідемії, пов’язані із забрудненими харчовими продуктами або водою, можуть мати вибуховий характер, як, наприклад, епідемія в Шанхаї в 1988 році, під час якої було інфіковано 300 000 осіб.

Автор: Тетяна Василець