Через кішку ввели карантин в частині Близнюківського району

10.12.2020 17:45 Область Online
Фото: nikatv.ru Фото: nikatv.ru
У селі Софіївка Перша Харківської області домашня кішка покусала господаря. Чоловік убив тварину. 9 грудня у кішки виявили сказ.

У зв’язку з цим інцидентом сьогодні, 10 грудня, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Близнюківській районній державній адміністрації. Заступник голови Близнюківської РДА, голова ДНПК Василь Протасов розповів «СК», що через цю подію вводяться карантинні обмеження.

– Оголосили неблагополучними щодо сказу домоволодіння, де виявили випадок сказу, Софіївку Першу та в межах мисливських угідь Софіївського мисливського колективу. Згідно з чинним законодавством прийнято рішення про введення карантинних обмежень та затверджено до виконання розроблений план заходів. Зокрема в Софіївці Першій проведуть щеплення всіх видів тварин проти сказу. Також загрозливою зоною до сказу тварин визначено села Роздолівка, Новоселівка, Софіївка, Новомар'ївка і Зубове. Якщо протягом двох місяців не буде зафіксовано фактів сказу у вищеперерахованих населених пунктах, то карантинні обмеження знімаємо, – розповів Василь Протасов. 

Читайте також: У Харкові рибалка провалився під лід — Відео

Автор: Савелій Мякушко

Теги: