Для громад Харківщини навчатимуть енергоменеджерів

17.04.2019 09:41 Область Online
На підготовку фахівців у обласному бюджеті передбачено 100 тисяч гривень.

Про це "СК" повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час міжрегіонального практичного семінару "Енергоефективність в громадах: нові виклики, нові можливості", який відбувся 16 квітня.

За словами Сергія Чернова, обласна рада уклала відповідну угоду з Харківським національним університетом міського господарства імені О. М. Бекетова, який і готуватиме енергоменеджерів.

—  Це фахівці, які на своїх територіях можуть проводити моніторинг енергозбереження та запроваджувати новітні технології у цій сфері. Уже в травні ми плануємо сформувати першу групу,  розповів очільник облради.

За кошти обласного бюджету власних енергоменеджерів можуть підготувати ті ОТГ, селища та міста, які є підписантами проекту "Угода мерів".

Цей проект було започатковано Європейським Союзом. У рамках угоди підписанти беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях та скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20 % до 2020 року.

Читайте також: Харківським студентам показали ефективність децентралізації на практиці

На Харківщині до цієї  ініціативи приєдналося 15 громад. Це Пісочинська ОТГ, Лозівська ОТГ, Малоданилівська ОТГ, Чкаловська ОТГ, а також міста Чугуїв, Куп'янськ, Красноград, Первомайський, Балаклія, Мерефа, Богодухів, Дергачі, Ізюм, Харків, смт Новопокровка.

 

Автор: Марина Проценко