Дорожники планують капітальний ремонт дороги Мерефа – Лозова – Павлоград

25.09.2018 15:30 Область Online
Фото: Виноградів NEWS Фото: Виноградів NEWS
Запланований на цей рік обсяг ремонтних робіт на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград виконано.

Так, цього року тут повністю виконано ремонт в нижніх шарах на 14,3 км покриття. Залишилося облаштувати 4,7 км верхнього шару. Але, за інформацією Служби автомобільних доріг, наступного року цю дорогу відремонтують капітально – відновлення шляху стане окремою державною цільовою програмою. 

– За нашою інформацією, проектом бюджету на наступний рік передбачається виділення коштів на цю дорогу за окремою цільовою програмою – так, як цього року було виділення коштів на дорогу Харків – Охтирка, – розповів перший заступник начальника САД у Харківській області Сергій Пляка. – Тобто це буде глобальне будівництво. Зараз ми розробляємо проектну документацію, завдання – до кінця року провести тендерну процедуру.

За його словами, роботи розпочнуться з ділянки від Мерефи. Також украй важка ділянка від Лозової до кордону з Дніпропетровською областю – 16 км повністю зруйнованого покриття.

Читайте також: На трасі Харків — Київ молоковоз врізався у фуру з яблуками. Фото

– Ми влітку розпочали проектно-вишукувальні роботи. Там буде капітальний ремонт. Плануємо відновлення мосту біля села Іванівка Лозівського району. Прийшов час зайти на цю дорогу не «шматочками». Подивимося, скільки виділять коштів – чи їх вистачить на всі 123 км, але на 70 % я бачу відновлення на наступний рік, – додав Сергій Пляка.

Автор: Олександр Ушаков