Дві об’єднані громади області візьмуть участь у європейському проекті

22.12.2018 15:50 Область Online
Фото: decentralization.gov.ua Фото: decentralization.gov.ua
Великобурлуцька та Роганська ОТГ стали учасниками проекту «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах» «Програми U-LEAD з Європою».

Зі 128 претендентів до участі у проекті відібрали 30 об'єднаних громад з 18 областей України. Серед учасників програми два представники Харківщини – Великобурлуцька та Роганська ОТГ. Повідомляє сайт «Децентралізація дає можливості».

В рамках проекту представники відібраних ОТГ вчитимуться підвищувати компетенції у сфері планування інфраструктури публічного транспорту, заходів з безпеки дорожнього руху, створенні умов для безпечного і комфортного велосипедного руху, а також організації послуг громадського й соціального транспорту.

Також громади отримають технічну допомогу у розробці стратегічних документів у сфері розвитку громадського та соціального транспорту, що сприятимуть застосуванню сучасних підходів для популяризації сталих способів пересування, тобто таких, які завдають мінімальний негативний вплив на довкілля та економіку. За участі українських та німецьких експертів заплановано проведення тренінгів, міжнародних навчальних візитів, а також робочих сесій безпосередньо в громадах.

Читайте також: Харківщина отримала нові пожежні автомобілі. Фото