У районах області осучаснюють під'їзди багатоповерхівок

04.04.2019 10:45 Область Online
Фото:kharkivoda.gov.ua Фото:kharkivoda.gov.ua
У цьому році встановлено вже понад 500 світильників у під'їздах багатоповерхівок у рамках програми «Енергія світла».

Як повідомили в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації, станом на 1 квітня в області провели монтаж у 511 під'їздах, а це 14 % від запланованої кількості.

— Для того щоб зрозуміти, скільки всього необхідно замінити приладів, ми зібрали інформацію у представників усіх органів місцевої влади. Усього слід встановити понад 5000 світильників. У цьому році плануємо замінити 3600 — це понад 70 % від плану, — навів дані директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Він зазначив, що від 20-ваттних світлодіодних світильників очікують значної економії. Крім нових світильників, встановлюють нові вимикачі з фотореле.

Так, сьогодні найбільше світильників оновили біля під'їздів у Богодухові й Богодухівському районі — 250. З'явилися нові світильники й у Куп'янську — 38 під'їздів освітлені по Стадіонній площі.

— Найближчим часом оновлять світильники в під'їздах Ківшарівки, —  повідомив заступник Куп'янського міського голови Андрій Козуб. — Це дуже важливо для наших міст, бо нові світильники освітлюють не лише біля під'їзду, а й всю прибудинкову територію.

Також обзавелися новими електроприладами під'їзди багатоквартирних будинків у Балаклії — 133, Краснокутську — 35, Валках — 41, Барвінковому — 25.

З наступного тижня будуть розпочаті роботи у Чугуєві, Дергачах і селищі Сахновщина.

Для довідки. Програма «Енергія світла» була розроблена в минулому році. Крім реконструкції та капітального ремонту мереж вуличного освітлення, вона передбачає поточний ремонт мереж електропостачання вхідних груп багатоквартирних житлових будинків, тобто під'їздів. Завдяки чому вперше в області почали оновлювати світильники біля під'їздів багатоповерхівок.

Читайте також: У Харківській області з'явиться ще одна сонячна електростанція