Голова селища під Харковом отримав умовний термін за хабар

16.04.2019 15:03 Область Online
Фото:expres.online Фото:expres.online
Під час судового засідання посадовець свою провину повністю визнав.

Харківський районний суд Харківської області ухвалив вирок колишньому селищному голові смт Хорошеве Харківського району, якого обвинувачують в одержанні хабара.

У вироку, оприлюдненому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень, ідеться про те, щоб «визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди — ІФ) Кримінального кодексу України і призначити йому покарання... у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування терміном на три роки, без конфіскації майна. Відповідно до вимог ст. 75-76 КК України звільнити від відбування основного покарання з випробувальним терміном три роки».

За даними слідства, у липні 2014-го до обвинуваченого як до селищного голови Хорошевого звернувся підприємець з проханням про позитивне вирішення питань щодо відведення земельних ділянок для індивідуального житлобудівництва і прискорення ухвалення такого рішення. Обвинувачений вимагав у підприємця 3 000 доларів США. У січні 2015-го він отримав одну частину необхідної суми (10 000 грн), а в червні того ж року — другу (50 000 грн).

Вирок суду не набув чинності. На нього може бути подано апеляцію. До набуття вироком законної чинності суд залишив без зміни запобіжний захід — заставу.

Читайте також: На Лозівщині винесли вирок молодику за спалення людини

Джерело: interfax
Автор: Тетяна Лісна