Голову громади на Харківщині підозрюють у незаконних оборудках із землею

14.09.2021 15:15 Область Online
Колишнього селищного голову однієї з громад Харківської області підозрюють у тому, що він видав завідомо неправдиві документи і продав земельну ділянку.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, колишній голова однієї із селищних рад Харківської області підписав рішення та протокол сесії з питань продажу земельної ділянки, які фактично на голосування під час пленарного засідання не виносились.

У подальшому селищний голова підписав договір-купівлі продажу земельної ділянки комунальної форми власності площею майже 2 тисячі квадратні метри, чим спричинив шкоду інтересам громади.

Читайте також: Землю за 13 мільйонів гривень незаконно обробляв фермер на Богодухівщині

У прокуратурі вважають, що самоврядовець зловживав службовим становищем з порушенням норм Земельного кодексу України щодо обов’язкового продажу земельних ділянок на земельних торгах.

Окрім цього, службова особа, ігноруючи вимоги Закону України «Про місцеве самоврядування», відповідно до яких земельні питання вирішуються виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради, видав завідомо неправдиві документи та продав земельну ділянку особам, які не мали права на придбання вказаної земельної ділянки.

10 вересня 2021 року колишньому селищному голові повідомили  про підозру за фактом зловживання службовим становищем та за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.