Громада з Харківщини позмагається за «Оскар» бюджетної прозорості

16.11.2018 17:55 Область Online
Фото: agrarwirtschaft-info.de Фото: agrarwirtschaft-info.de
Мереф'янська ОТГ стала однією з номінантів на премію «Кришталь року» – «Оскар» бюджетної прозорості 2018».

Громада потрапила до номінації «Найбільш інноваційної практики бюджетної прозорості в об’єднаній територіальній громаді» разом із Баштанською, Заводською, Скалатською та Слобожанською ОТГ.

Премія «Кришталь року» перша в Україні нагорода міст та громад, які здобули найвищі бали індексу прозорості місцевих бюджетів. Індекс одночасно показує стан речей в бюджетній сфері та слугує дороговказом показників і практик прозорості бюджетного процесу, до яких варто прямувати.

В рамках премії відзначають найкращі міста та громади, які пройшли оцінювання за міжнародно визнаною методологією. Вони продемонстрували найпрозоріший бюджетний процес, до якого залучені мешканці і який спирається на інформаційні технології для забезпечення підзвітності публічних коштів.

Як повідомили "СК" в Харківському центрі розвитку місцевого самоврядування, Уряд спільно з партнерами проаналізував фінансову діяльність громад, міст та за висновками відібрав претендентів на перемогу. Всього в конкурсі виокремили п'ятнадцять номінацій.

Нагородження учасників відбудеться 27 листопада в Києві.


Премія «Кришталь року» та оцінка бюджетної прозорості 2018 року – це партнерська робота Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через консорціум виконавців програми USAID DOBRE, Представництва Європейського Союзу, Уряду Канади, Фонду Східна Європа, Міжнародного фонду «Відродження», громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!», а також інших міжнародних організацій і їхніх партнерів. Індекс прозорості місцевих бюджетів та методологія його оцінки розроблені Фондом Східна Європа спільно з Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Автор: Олександр Ушаков