Громади й райони Харківської області отримали нові шкільні автобуси

14.09.2020 12:31 Область Online
Фото ХОДА Фото ХОДА
Райони та ОТГ області отримали 18 нових шкільних автобусів. Транспорт придбано коштом державного та місцевих бюджетів.

Нові транспортні засоби отримали Близнюківський, Борівський, Великобурлуцький, Дворічанський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Первомайський, Сахновщинський та Шевченківський райони, а також Зачепилівська, Золочівська, Лозівська та Старосалтівська об'єднані територіальні громади.

Ключі від автобусів передали керівникам відділів освіти РДА та об’єднаних громад регіону сьогодні на майдані Свободи в Харкові.

– 18 автобусів було придбано за кошти державної субвенції у співфінансуванні з місцевими бюджетами. Ми залюбки передаємо ці нові комфортабельні автобуси, які будуть перевозити дітей та вчителів. Хочу додати, що на зекономлені кошти найближчим часом ми ще придбаємо два автобуси, тобто загальна кількість їх буде 20. Окрім цього, за кошти депутатського соцеконому придбано автобус, який залишиться в місті Харкові, – це для дітей з особливим статусом, – повідомив голова ХОДА Олексій Кучер.

Нові автобуси забезпечені всім необхідним для перевезення дітей, зокрема передбачені місця для учнів з особливими потребами. За словами Олексія Кучера, нові транспортні засоби в першу чергу отримали ті райони та громади, які цього найбільше потребували. Враховувалася й віддаленість населених пунктів, і кількість дітей, яких перевозитимуть.

Так, один з нових шкільних автобусів віднині буде доставляти до опорної школи учнів з віддалених сіл Шийківка та Чернещина у Борівському районі. За словами голови Борівської РДА Андрія Беседіна, раніше на цьому маршруті працювала старенька «ГАЗель», в якій не вистачало місця для всіх пасажирів. Також скоротиться й час доставлення школярів до навчального закладу – замість 1,5 години новий транспорт доставить учнів на місце за 40 хвилин.

Читайте також: Які обласні дороги ремонтували на Харківщині – ПЕРЕЛІК 

У Золочівській громаді до шкільних маршрутів уже залучено 17 автобусів, але через велику віддаленість навчальних закладів такої кількості транспорту все одно не вистачало. Як зазначила начальниця відділу освіти молоді та спорту Золочівської селищної ради Валентина Наговіцина, два нові автобуси будуть закріплені за двома опорними закладами та забезпечать підвезення близько 300 дітей.

 

Автор: Тамара Кіч