Харківщина станом на ранок 2 жовтня: основні події

02.10.2022 10:25 Область Online
Основні події Харківської області станом на ранок 2 жовтня.

Протягом минулої доби російські окупанти продовжили обстріли населених пунктів, прилеглих до кордону з рф та лінії зіткнення. Зокрема, обстрілювали  Куп'янськ та населені пункти Куп'янського району,  Вовчанськ та Гатище Чугуївського району.

На лінії зіткнення йдуть бої. Ворог здійснив спробу наступати на Козачу Лопань, але під вогнем наших захисників відійшов з втратами. 

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп'янському районі з пораненням госпіталізована 71-річна жінка.

Триває розслідування розстрілу цивільної колони в Куп'янському районі 25 вересня. За останніми даними, тоді загинуло 24 людини, зокрема 13 дітей та вагітна жінка.

розстріляна колона бля Куп'янська Харківської області

Фото: СБУ 

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС  здійснили 21 оперативний виїзд, з яких: 9 – на ліквідацію пожеж, з яких 1 пов’язаний з веденням бойових дій; 2 – на аварійно-рятувальні роботи; 9 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, один був інший виїзд.

    Через потрапляння ворожого снаряда в Куп‘янському районі сталася пожежа, горів продовольчий магазин.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 704 вибухонебезпечні предмети.

На деокупованих територіях Харківщини однією з найбільш гострих проблем залишається вода. Рятувальники з міст Балаклія, Куп‘янська та Ізюма підвозили цистернами воду мешканцям відповідних громад. Загалом люди отримали близько 41 т води, у т. ч. 15 т питної.

    Наразі підрозділи зведеного загону ДСНС протягом доби у  Балаклії закінчили роботи з розбору аварійних елементів даху пошкодженої житлової будівлі. 

В  Ізюмі на газорозподільній станції проведено роботи з розбору завалів, у результаті чого забезпечено доступ до спеціального обладнання. На горі Кременець (телевежа) також проведено роботи з розбору завалів. Триває розбір завалів триповерхової будівлі, проведено демонтаж залізобетонних плит перекриття.

Автор: Інна Можейко