Харківське туристичне агентство підробляло своїм клієнтам ПРЛ-тести

13.10.2021 14:10 Область Online
Фото: khar.gp.gov.ua Фото: khar.gp.gov.ua
У Харкові працівники турагентства та медична лабораторія шахраювали з видачею ПЛР-тестів своїм клієнтам.

Організували схему двоє працівників турфірми у змові з медичною лабораторією. Досудовим розслідуванням було встановлено, що під час продажу зарубіжних турів працівники турагентства пропонували своїм клієнтам придбати ПЛР-тест про негативний результат на COVID-19 для безперешкодного перетину кордону та ухилення від обов’язкової двотижневої ізоляції після в’їзду в Україну.

Читайте також: Убивство в Старому Салтові: підозрюваного підлітка направлять на примусове виховання

Після того, як клієнти перераховували гроші на особисті картки працівників та відправляли фото закордонного паспорта, за діло бралася медична лабораторія: саме там і виписували “липові” ПЛР-тести з недостовірною інформацією та вносили її у медичну систему ЕСОЗ, з якої та потрапляла в додаток “Вдома”, повідомив нам керівник окружної прокуратури Руслан Скуратович.

При проведенні обшуку в лабораторії, офісі туристичного агентства, а також за місцем проживання працівників було виявлено та вилучено комп’ютери, чорнові записи та, власне, самі сфабриковані тести. За попередніми підрахунками підозрюваними було підроблено вже близько 600 медичних документів, що принесло їм більше 500 тис. гривень.

Читайте також: Богодухівського депутата судитимуть за створення банди «чорних лісорубів»

Станом на 13 жовтня вирішується питання щодо повідомлення про підозру вказаним особам.

Якщо вина підозрюваних все ж таки буде доведена — їм, за передбаченою санкцією статті світить позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.
Автор: Григорій Іванов