Камери відеоспостереження з'явилися на вулицях Первомайського

20.11.2017 16:05 Область Online
Khmelnytsky.com.ua Khmelnytsky.com.ua
Навесні цього року адміністрація міста Первомайський узяла участь у конкурсі канадського фонду «Підтримка місцевих ініціатив», завдяки якому на вулицях районного центру вдалося встановити 30 камер відеоспостереження.

За словами першого заступника міського голови Антона Орєхова, їх вже підключили до системи, і сьогодні у місті працює 62 камери. 

Крім того, у рамках проекту було придбано 34 вільні порти для встановлення засобів відеонагляду. 

—  Ми співпрацюємо з громадськістю міста та підприємцями, пропонуємо їм долучатися до проекту і встановлювати камери аби захистити свою власність. Для цього всім зацікавленим виділяємо вільний порт. А от камеру відеоспостереження доведеться купувати самим. Проте, не виключаємо можливості придбання камер за рахунок місцевого бюджету, якщо буде така нагода, — додав Антон Орєхов.

Також заступник міського голови розповів, що відеозапис із камер спостереження виводиться на пульт чергової частини місцевої поліції та неабияк впливає на поліпшення криміногенної ситуації в місті. 

— За статистикою правоохоронців, кілька десятків правопорушень було розкрито або попереджено саме завдяки роботі системи. Серед них — як тяжкі злочини, так і дрібне хуліганство, — додав Антон Орєхов.

Читайте також: Харківських сільських лікарів запрошують на стажування до Канади

Окрім Первомайського, у 2017 році до проекту мають приєднатися міста Балаклія та Люботин.

Олександр Ушаков