Колишній мер Краснодара став «головою ради міністрів» окупованої частини Харківщини

22.08.2022 19:10 Область Online
На фото призначений окупантами "голова ради міністрів Харківської області" Андрій Алексеєнко На фото призначений окупантами "голова ради міністрів Харківської області" Андрій Алексеєнко
Російські окупанти призначили нового «голову ради міністрів» окупованої частини Харківської області.

Як повідомили в Харківському антикорупційному центрі, 19 серпня на тимчасово окупованих територіях Харківської області окупанти сформували так звану «раду міністрів». Саме її очолив колишній мер російського міста краснодар Андрій Алексеєнко. Вступивши на посаду новопризначений «посадовець» автоматично став першим заступником так званого «голови військово-цивільної адміністрації Харківської області».

«Постановляю сформувати раду міністрів військово-цивільної адміністрації Харківської області. Призначити першим заступником голови військово-цивільної адміністрації Харківської області — головою ради міністрів Харківської області Алексеєнка Андрія Анатолійовича», — зазначено в «указі» «голови військово-цивільної адміністрації Харківської області» Віталія Ганчева.

Так, у зв’язку із зазначеною вище заявою, 19 серпня міська дума краснодара затвердила відставку Алексеєнка з посади мера.

Наразі відомо, що декілька тижнів тому заступник гауляйтера вже відвідував захоплені міста області, такі як: Куп’янськ, Балаклія, Ізюм та Вовчанськ. Саме під час цієї поїздки Алексеєнко заявив, що краснодарський край бере «шефство» над окупованими територіями Харківщини.

Що відомо про Андрія Алексеєнка?

44-річний уродженець краснодарського краю, перед тим, як стати мером, обіймав посаду заступника голови краснодарського краю з питань паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства. А також був першим віцегубернатором краснодарського краю.

За інформацією російських ЗМІ, Алексєєнко активно підтримував військкомати в наборі найманців та бойовиків на війну в Україні та підписав у травні постанову «Про сприяння військовим комісаріатам Західного та Прикубанського, Карасунського та Центрального округів міста Краснодар у виконанні завдання щодо відбору кандидатів для укладання строкового контракту про проходження військової служби». 

Автор: Юлія Гнатченко