Конкурс на покупку музичної техніки виграло село на Харківщині

13.07.2019 09:00 Область Online
фото: kegichevka-rada.gov.ua фото: kegichevka-rada.gov.ua
У Кегичівському районі презентували два міні-проекти, втілені завдяки перемозі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє».

Із втіленням проектів місцевих жителів 4 липня привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Один із проектів має назву «Музика єднає всіх». Завдяки його реалізації в клубі села Лозова вдалося встановити сучасне музичне обладнання.

Як повідомляється на сайті Кегичівської райради, будівлю цього клубу було зведено в 1969 році, з того часу заклад є одним з головних осередків культури у селі. У клубі функціонує три танцювальні гуртки, де займаються 25 осіб, а також діє співочий гурток старшого покоління «Калинонька» (учасникам гуртка від 50 років). 

У райраді запевняють, що перемога міні-проекту «Музика єднає всіх» в обласному конкурсі дозволить забезпечити якісну організацію свят на селі, де мешкає понад 340 людей.

“Впровадження проекту збільшить кількість відвідувачів клубу і це надасть змогу і маленьким дітлахам проявити свій талант під час проведення святкових концертів, і поверне радість спілкування між собою літнім людям”, — йдеться на сайті Кегичівської районної ради.

Проект обійшовся в 65 660 гривень, з них половина традиційно — це кошти обласного бюджету, Лозівська сільська рада виділила понад 26 тисяч гривень, ще трохи більше 3 тисяч гривень надала ініціативна група, решта — кошти з інших джерел.

Також того дня в районі презентували міні-проект «Ми хочемо бути здоровими і щасливими», який полягав у облаштуванні кімнати для занять спортом у Вовківському дитсадку.

 

Загалом цей проект коштував 297 тисяч гривень, із них половину (відповідно до умов конкурсу) виділила Харківська обласна рада, близько 133 тисяч гривень надала Вовківська сільська рада, решта — майже 15 тисяч гривень – кошти ініціативної групи. 

Читайте також: На Лозівщині сталася суперечка через питання продажу землі. ВІДЕО