Лісники з Балаклійщини підозрюються в незаконній вирубці лісу

06.12.2019 12:00 Область Online
Прокуратура області повідомила про підозру 11 службовим особам ДП «Балаклійське лісове господарство».

За інформацією Харківської обласної прокуратури, лісники незаконно вирубили 475 дерев, унаслідок чого завдали збитків державі на суму понад 5,5 мільйона гривень.

5 грудня 2019 року правоохоронцями проведено обшуки за місцезнаходженням ДП «Балаклійське лісове господарство» та місцем проживання підозрюваних.

Прокуратурою області повідомлено про підозру  за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб) директору державного підприємства, трьом лісничим, двом старшим майстрам лісу, трьом майстрам лісу. Санкції статті передбачають ув’язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Крім того, ще одному майстру лісу повідомлено про підозру  за ч. 4 ст. 191 КК України (підозрюваному загрожує ув’язнення на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років). А іншому майстру лісу повідомлено про підозру  за ч. 3 ст. 191 КК України (підозрюваному загрожує ув’язнення на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років). Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
Досудове розслідування триває.

Читайте також: Лобове зіткнення сталося в Ізюмі

Андрій Соха