Майже тисячу людей евакуювали з окупованих територій Харківської області. Фото

19.07.2022 16:37 Область Online
Поліція допомогла евакуювати громадян з тимчасово окупованих територій Харківської області.

Охорону громадського порядку під час евакуації і допомогу мирним мешканцям забезпечили працівники Чугуївського райуправління поліції разом з рятувальниками, волонтерами, а також обласною та місцевою владою. Про це повідомили в Нацполіції Харківської області.

– Правоохоронці 18 липня вивезли громадян через дамбу в селищі Печеніги до безпечних місць. Цього разу вдалося евакуювати з тимчасово окупованих територій Харківщини більш ніж 940 наших громадян, у тому числі 216 дітей. Жінок, дітей, людей похилого віку та осіб з інвалідністю автобусами довезли до логістичних центрів. Усіх евакуйованих забезпечили медичною та психологічною допомогою. Наразі вони перебувають у безпеці, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, серед евакуйованих громадян були жителі Борівської громади. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Щодо новин з Борівщини, то там окупанти продовжують вивозити зерно минулорічного урожаю на територію рф. Робиться це інколи без узгодження з власниками, а подекуди навіть і без відома окупаційної тимчасової військової адміністрації. Водночас окупаційна влада наполягає на тому, щоб керівники фермерських господарств та підприємці оформлювали в Куп‘янську тимчасові патенти для ведення підприємницької діяльності. Таким чином російські загарбники намагаються контролювати процес продажу збіжжя і отримувати з цього дохід.

А на території одного із сільськогосподарських підприємств Борової окупанти облаштували морг, куди звозять трупи своїх військових. Їхня кількість постійно збільшується, оскільки росіяни щодня втрачають своїх солдатів у боях як у сусідніх Луганській і Донецькій областях, так і в тилу захоплених територій.

Також на Борівщині, окрім гривні і рубля, з‘явилася ще одна одиниця розрахунку – дизельне пальне та бензин. Саме пальним російські військові охоче розраховуються з місцевими жителями за самогон, продукти харчування та інші речі.

Автор: Володимир Федорів