Майже мільйон гривень вкрали на ремонті дороги у Куп’янському районі

14.04.2020 16:38 Область Online
На Харківщині СБУ викрила розкрадання бюджетних коштів під час ремонту автодоріг.

За інформацією Управління СБУ в Харківській області, директор одного з місцевих комерційних підприємств привласнив частину виділених бюджетних коштів на ремонт дороги у Куп’янському районі.

Капітальний ремонт дорожнього покриття в районі проводили влітку минулого року. Вартість проекту, який фінансувався за рахунок субвенції з держбюджету, становила 6,7 мільйона гривень.

За даними правоохоронців, директор комерційної структури підробив документи, вказавши неправдиві дані про вартість використаних матеріалів. Ціну за матеріали директор завищив майже на третину.

За висновками будівельно-технічної та судово-почеркознавчої експертиз, внаслідок протиправних дій директора комерційної фірми бюджету було завдано збитків на суму понад 890 тисяч гривень.

Читайте також: У Циркунах сталася масштабна пожежа

За даними СБУ, директору повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Документування протиправної діяльності відбувалося спільно зі слідчими Ізюмського відділу поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Автор: Олена Загребельна