Мешканцям Харківщини не рекомендують повертатися до звільнених населених пунктів

09.05.2022 12:40 Область Online
За останні тижні Збройні Сили України звільнили низку населених пунктів у Харківській області, але через продовження бойових дій та мінування поки що жителям звільнених сіл і селищ не рекомендують повертатися додому.

Такою заявою застеріг людей начальник Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

Після звільнення деяких населених пунктів у Харківській області їх жителі все частіше задумуються про повернення додому, проте наразі ситуація залишається небезпечною.

— По-перше, через продовження бойових дій і близьке знаходження до лінії фронту. По-друге, через величезну кількість нерозірваних снарядів та замінованих місць, що полишила по собі втікаюча загарбницька армія, – пояснює небезпеку Болвінов.

Також він повідомив про те, що вчора, 8 травня, у Циркунах було знайдено тіла двох цивільних жінок, які підірвалися на розтяжці.

— Не повертайтеся поки до звільнених населених пунктів задля вашої безпеки! Звільнимо, розмінуємо та повернемось, – підсумовує голова Слідчого управління Нацполіції.

Автор: Олександр Манченко