Мінна небезпека на Харківщині: що відомо про постраждалих цивільних та бійців ДСНС

27.10.2022 11:46 Область Online
Рівень мінної небезпеки в Харківській області залишається дуже високим.

Про це майже кожен день нагадує жителям області начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Так, вчора, 26 жовтня, в Ізюмському районі на міні підірвалася автівка з піротехніками ДСНС. Одна людина загинула, що 6 отримали поранення різного ступеня важкості.

«На цей час відомо, що 5 постраждалих піротехніків у вкрай важкому, але стабільному стані. У двох – ампутації кінцівок, в одного – численні переломи та пошкодження ока, ще один із черепно-мозковою травмою. Отримав легкі травми і після обстеження лікується амбулаторно. Усі молоді хлопці до 30 років», – повідомили у пресслужбі ХОВА.

У пресслужбі ДСНС розповіли, що на Ізюмщині загинув старший водолаз-сапер відділення підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт Луганського гарнізону Віталій Цуверкалов.

Також за останні дві доби на мінах підірвалися двоє цивільних. Як повідомив у ранковому зведенні начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко, це жителі Харківського району.

«25 жовтня на міні підірвалася 71-річна жителька Козачої Лопані, а вчора в Цупівці 62-річний чоловік, який вирішив прогулятися селом. Слава Богу, в обох випадках люди вижили. Вкотре закликаю громадян відповідально ставитись до власного життя!», – повідомив він.

Нагадаємо, у звільнених районах Харківської області можна переміщатися тільки по території, яку вже обстежили бійці ДСНС. Особливо небезпечні ліси, лісопосадки, узбіччя доріг.