Між двома селищами на Харківщині з’явиться алея з 500 дерев

14.04.2020 14:15 Область Online
Фото: dobronews.city Фото: dobronews.city
Саджанці безкоштовно видає Манченківська селищна рада.

Селище Манченки приєдналося до Всеукраїнського еко-проекту «Озеленення України» та всесвітньої ініціативи з висадження 100 000 000 дерев за 24 години.

 –  Манченківська селищна рада буде учасником проекту та планує посадити «Родинну алею» з 500 дерев, дорогою від селища Санжари до селища Манченки, де кожна родина зможе взяти участь та висадити своє «Родинне дерево»,  –  повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Манченківської селищної ради Віталій Палагута.

Посадковий матеріал для учасників акції безкоштовно надає селищна рада. Кожному дереву буде присвоєно порядковий номер та внесено на схему алеї із зазначенням прізвища родини. До речі, до ініціативи можуть долучитися не тільки жителі Манченків, а й інших населених пунктів. Щоправда, через карантинні заходи півтисячі дерев висаджуватимуться не добу, а протягом тижня.

Фото: Фейсбук/Володимир Миненко

Висадка дерев розпочалася 14 квітня і триватиме до 18 квітня. Саджанець можна отримати в селищній раді з 8.00 до 17.00. Алея підготовлена та пронумерована, кожен саджанець потрібно висадити згідно з нумерацією. Із собою організатори просять мати лопату, воду, метровий дерев’яний кілок, молоток та нитку, щоб прив’язати дерево до кілочка.

Також селищний голова підкреслює, що під час висадки свого родинного дерева потрібно обов’язково дотримуватися карантинних норм: не бути більше двох дорослих (плюс діти), не контактувати з іншими людьми та надягнути маски.

Читайте також: Посівна 2020: якої культури найбільше посіяли аграрії Харківщини

Автор: Андрій Соха