Мокрий сніг та ожеледиця: в якому стані дороги Харківської області

28.12.2020 10:27 Область Online
Фото САД у Харківській області Фото САД у Харківській області
Станом на 28 грудня на обробку доріг в Харківській області використали більше 8 тонн технічної солі.

Минулих вихідних 26-27 грудня на Харківщині погіршилася погода: ішов мокрий сніг та дощ, температура перейшла через нульову відмітку. Аби забезпечити водіям безпечне пересування, на шляхах області працювали 88 одиниць спецтехніки та 130 дорожніх робітників. Про це повідомила Служба автомобільних доріг у Харківській області.

За даними САД, з 27 по 28 грудня для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано 300 м3 піщано-соляної суміші та більше 8 тонн технічної солі.

Дорожники обробляли дороги на небезпечних ділянках, очищували  узбіччя й кишені автопавільйонів від талого снігу та спуску води з проїзної частини. 

Наразі працівники дорожніх підприємств проводять моніторинг стану проїзду як патрульним обстеженням так і за допомогою камер спостереження. За необхідності оброблятимуть протиожеледними матеріалами дороги державного значення на небезпечних ділянках (спуски та підйоми) та розширювати узбіччя від талого снігу.

За прогнозом синоптиків, найближчими днями – без істотних опадів. Сьогодні вночі та вранці спостерігався невеликий туман. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 7–12 м/с, удень місцями пориви 15–20 м/с. Температура повітря вночі -4°С... -9°С морозу, вдень 0°С... -4°С морозу.

Читайте також: Якою буде погода 28 грудня у Харківській області та Харкові. Прикмети і свята

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації водіям радять телефонувати за номером диспетчера 336-77-00.

Автор: Тамара Кіч