На будівництві амбулаторії у Краснокутському районі вкрали майже 500 тисяч гривень

01.10.2020 15:38 Область Online
Виконавець завищував обсяг виконаних робіт та кількість витрачених при будівництві матеріалів.

Правоохоронці виявили розкрадання бюджетних коштів Краснокутської районної ради під час будівництва амбулаторії загальної практики – сімейної медицини у селі Пархомівка Краснокутського району. 

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення,  розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Як з’ясували слідчі під час досудового розслідування, виконавець робіт одного з приватних підприємств при виконанні угоди підряду з будівництва амбулаторії завищив у первинних документах обсяг виконаних робіт та витрачених при цьому будівельних матеріалів.  

Проведені будівельно-технічна та судово-економічна експертизи підтвердили факт зловживання. Сума збитків склала  понад 464 тисячі гривень.

30 вересня 2020 року прокуратура Харківської області затвердила обвинувальний акт відносно зловмисника за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також Харківські вогнеборці допомагають рятувати Луганщину від масштабних пожеж - ВІДЕО