На Харківщині викрили браконьєрів, які поставляли рибу в супермаркети регіону

02.07.2021 08:48 Область Online
У Харківській області браконьєри забороненими знаряддями виловлювали рибу, а потім підробляли дозвільну документацію на її продаж.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області викрито схему незаконного водного добувного промислу (ч. 2. ст. 249 КК України).

За даними слідства, на території Печенізького водосховища браконьєри незаконно виловлювали рибу у промислових масштабах для продажу. Встановлено, що кожного дня зловмисники підпільно збували від 1 до 2 тонн незаконно виловленої риби. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За попередніми даними, браконьєрів координували керівники одного з місцевих підприємств, розташованого в Чугуївському районі.

Браконьєри за допомогою заборонених знарядь виловлювали рибу, а потім підробляли дозвільну документацію на її продаж. Реалізовували рибу до відомих мереж супермаркетів Харкова та області. За інформацією Управління СБУ в Харківській області, браконьєри завдали збитків державі на десятки мільйонів гривень.

Читайте також: На риболовлі у Лозівській громаді потонув пенсіонер

У ході проведених обшуків виявлено та вилучено майже 1,5 тонни цінних видів річної риби, зокрема тієї, яка занесена до «Червоної книги», а також підроблені товарно-транспортні накладні, документацію, чорнові записи, браконьєрське знаряддя, документацію та чорнові записи.

Також викрито декілька бригад браконьєрів, які проходили маршрут незаконного масового вилову.

Викриття правопорушення проводилось за процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури співробітниками Чугуївського районного управління поліції ГУНП у Харківській області спільно зі співробітниками Управління СБ України в Харківській області, Харківського прикордонного загону, Національної гвардії, зонального відділу військової служби правопорядку, Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Слідчі дії тривають, установлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Автор: Савелій Мякушко