На Харківщині з-під завалів зруйнованого будинку дістали жінку (фото, відео)

06.01.2024 09:18 Область Online
Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області

За добу артилерійських та мінометних обстрілів зазнали щонайменше 15 населених пунктів Харківської області. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА та Головне управління ДСНС України у Харківській області.

Серед них опинилися Гатище та Бочкове Чугуївського району, а також Дворічанське, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Берестове Куп'янського району.

  • О 00:15 під ударом із РСЗВ перебувало м. Куп'янськ. Влучання зафіксовано на території ліцею, сама ж будівля навчального закладу пошкоджена.  
  • Близько 00:40 у результаті повторного обстрілу з РСЗВ у Куп'янську було пошкоджено приватний будинок у житловому секторі. З-під завалів рятувальники деблокували 61-річну мешканку оселі, яка знаходилася на ліжку в кімнаті під зруйнованими конструкціями даху. Постраждалу з травмою стопи доставили до обласної лікарні. 
    Рятувальники працюють у місті Куп'янськ
    Деблокування жінки після обстрілу Куп'янська, Харківська область, 6 січня

Рятувальники дістають жінку з-під завалів будинку в Куп'янську, 6 січня / Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області

  • О 10:40 та 10:47 агресор обстріляв с. Липці Харківського району. Пошкоджень зазнали будинок, адміністративна будівля та складські приміщення.
  • Близько 11:00 під ударом опинилося смт Козача Лопань Харківського району. Пошкоджено приватний будинок, зокрема літню кухню.

Нагадаємо, на Куп’янському напрямку протягом доби агресор намагався прорвати оборону наших військ у районі села Синьківка. Там Сили оборони відбили 7 ворожих штурмів.

Нагадаємо також, прокуратура спільно з іншими відомствами встановлює країну виробництва ракет, якими окупанти вдарили по Харкову 2 січня. Мета слідчої дії — перевірити версію щодо виробництва ракет за межами росії.