На Харківщині затримали поплічника ворога, який обійняв посаду в окупаційному уряді

01.11.2022 18:06 Область Online
У Харківській області викрито колаборанта, який під час окупації співпрацював з ворогом.

Як повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, 54-річний чоловік під час окупації обійняв посаду в. о. заступника начальника так званого «Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

У співпраці з представниками окупантів він виконував завдання держави-агресора, а саме:

  • впроваджував контроль та юрисдикцію держави-агресора на території Кіндрашівської територіальної громади Куп’янського району Харківської області;
  • організовував роботу «Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області»;
  • вирішував транспортно-логістичні та соціальні питання, займався благоустроєм захопленої агресором території;
  • виявляв суб’єктів господарювання, яких можна віддати під управління представників рф.

У пресслужбі Харківської обласної прокуратури додали, що поплічника ворога було затримано після деокупації Харківщини. Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Йому оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За вказаний злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура повідомила про підозру директорці ліцею в Куп’янському районі за фактом здійснення діяльності, спрямованої на впровадження стандартів освіти держави-агресора.