На Куп’янщині директора комунального підприємства судитимуть за забруднення довкілля

30.07.2021 09:30 Область Online
У Петрівській сільській раді Харківської області директор одного з комунальних підприємств допустив захоронення небезпечних хімічних відходів на звичайному полігоні.

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, директор одного з комунальних підприємств Куп’янської міської ради  через несумлінне ставлення до своїх обов’язків не організував скид та захоронення небезпечних відходів у спеціально відведених на це місцях.

Натомість на полігон твердих побутових відходів здійснювалися скиди та забруднювалися земельні ділянкиамонієм, нафтопродуктами, нітратами та фосфором, виробничими та іншими відходами. Приймання, утилізація та захоронення вказаних речовин не передбачена на полігоні твердих побутових відходів на території с. Осинове Петрівської сільської ради, Куп’янського району.

Читайте також: На Первомайщині виправна колонія забруднює річку побутовими стоками. Фото

Як наслідок, також допущено засмічення земельних ділянок твердими побутовими відходами, зерновідходами в кучах, поліпропіленовими мішками з залишками виробів з пластмаси, що розташовані впритул до полігону за межами с. Осинове на відкритому ґрунті. Це погіршує санітарний стан ґрунту, створює небезпеку для довкілля та є порушенням природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами.

Внаслідок протиправних дій директора КП завдано збитків на понад 260 тисяч гривень.

28 липня 2021 року до Куп’янського міськрайонного суду Харківської області стосовно директора комунального підприємства скеровано обвинувальний акт за (ч.1 ст. 367 КК України, ч. 1 ст. 239 КК України).

 

 

Автор: Тамара Кіч