На Куп'янщині добудовують сільську амбулаторію. Фото

03.04.2019 14:50 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Близько 4 тисяч жителів села Курилівка на Куп'янщині чекають на відкриття медамбулаторії в своєму населеному пункті.

За словами головного лікаря Куп'янського центру первинної допомоги Віктора Ляшенка, зараз амбулаторія знаходиться в непристосованій для надання медичних послуг будівлі.

— У 2002 році в старому приміщенні амбулаторії сталася пожежа, і сьогодні медпослуги населенню надаються в тимчасовому приміщенні, де дуже тісно. У новій же амбулаторії для медичної частини передбачено близько 250 кв. м, де будуть розміщуватися 2 кабінети лікаря, процедурний кабінет, денний стаціонар, кімната відпочинку для дітей і персоналу, — розповів про майбутню медустанову Віктор Ляшенко.

Також тут буде знаходитися дві квартири для медичних працівників — близько 40 кв. м кожна. Проект також передбачає забезпечення необхідним медобладнанням.

За даними виконроба будівництва Олександра Логвінова, об'єкт буде введений в експлуатацію вже в кінці травня.

— Будівництво розпочато восени минулого року — вже готова сама будівля, дах, проведено утеплення. Зараз проходять внутрішні роботи, починаємо займатися упорядкуванням території. У цілому будівля енергоефективна, — зазначив будівельник.

Читайте також: Посівна на Харківщині стартувала на півмісяця раніше

Нагадаємо, в Харківській області фінансується будівництво 30 медичних амбулаторій загальної практики — сімейної медицини. Які відкриють найближчим часом, читайте тут.

Джерело: ХОДА