На новому ваговому комплексі в Лозівському районі впіймали перевантажену фуру

28.09.2020 12:00 Область Online
Фото: Лозівська міська рада Фото: Лозівська міська рада
26 вересня у селі Нова Іванівка запрацював пересувний габаритно-ваговий комплекс.

Як повідомили у Лозівській міськраді, ваговий контроль дасть можливість зберегти дорогу Мерефа – Лозова – Павлоград, яку капітально ремонтували протягом останніх трьох років. Облаштували майданчик за кошти державної субвенції та місцевого бюджету. Загальна вартість робіт склала 6,5 мільйона гривень.

Читайте також: На Харківщині виявили коронавірус у 339 людей

За словами керівника управління Укртрансбезпеки в Харківській області Олександра Гринюка, ваги встановлені на перетині максимальної кількості шляхів, що дає можливість забезпечити ефективний контроль. Перевантажені автомобілі (які матимуть більше 40 тонн загальної ваги), окрім сплати штрафу за той шлях, який уже подолали, будуть змушені розвантажити автомобіль й тільки після того рухатися далі.

У день відкриття на дорозі виявили першого порушника. Вантажівка перевозила 53 тонни.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року в Україні набрав чинності закон про збільшення штрафів за перевантаження фур. Сума санкції залежить від того, наскільки вага більша за норму. Дозволена норма – 40 тонн загальної ваги. Так, якщо вага більша на 5-10 % – штраф сягає 8,5 тисячі гривень, на 10-20 % більша – штраф збільшується до 17 тисяч гривень. Якщо перевантаження складає понад 20 % – штраф зростає до 34 тисяч гривень. 

Автор: Олена Загребельна