На Харківщині багатодітна сім'я отримала будинок. Фото

26.12.2018 13:20 Область Online
Фото: Кегичівська РДА Фото: Кегичівська РДА
Власниками будинку стала родина з Кегичівки.

Про це повідомили в Кегичівській РДА.

У помешканні проживатиме родина Григорія та Валентини Ткаченків, які взяли на виховання восьмеро дітей-сиріт. Ключі від нової домівки сім'ї передав голова райдержадміністрації Роман Гончаров 22 грудня.

Як повідомляють у прес-службі РДА, на площі в 280 кв. м вистачить простору для всіх: і найстаршій школярці 13-літній Богдані, адже для підготовки до уроків виділено окрему кімнату, і однорічній Людмилі, яка разом з трьома своїми братиками і сестричкою дошкільного віку будуть бавитися в окремій ігровій кімнаті.

Окрім цього, в день відкриття дитячого будинку сімейного типу родина отримала в подарунок меблі, обладнання для кухні та побутову техніку.

Читайте також: В Лозовій рятувальники звільнили зі «снігової пастки» машину з маленькою дитиною

Нагадаємо, другий рік поспіль в Україні працює програма, яка надає можливість придбати соціальне житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також приміщень для дитячих будинків сімейного типу. За інформацією ХОДА, у 2017 році з державного бюджету Харківщина отримала 11,1 мільйона гривень. Цим коштом для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, придбали 13 соціальних квартир у Зміївському, Харківському, Первомайському районах та два житлові будинки для функціонування дитячих будинків сімейного типу в Красноградському та Зміївському районах. У 2018 році було отримано 21,8 мільйона гривень та заплановано купити 33 квартири та будинки.