На Харківщині капітально ремонтують дорогу, яка з'єднує область з Луганщиною

12.03.2020 14:59 Область Online
Фото: Луганський радар Фото: Луганський радар
Цього року дорожники планують завершити повний комплекс робіт на дорозі державного значення Н-26 Чугуїв – Мілове.

Як повідомили в САД у Харківській області, сьогодні на цій дорозі в межах села Малинівка виконуються роботи з влаштування щебенево-піщаної суміші перед відновленням основи за технологією «холодний ресайклінг».

На ділянці з 5-го по 6 кілометр – продовжуються роботи з вирубки порослі. Від села Малинівка в бік перехрестя з автомобільною дорогою М-03 Київ – Харків – Довжанський виконуються роботи з відновлення узбіч грунтовою технікою.

Біля села Грушівка (км 68) – розгорнуті роботи з влаштування прикрайкового лотку.

Від межі Харківської та Луганської областей у бік міста Куп’янськ розпочато підготовчі роботи з розпушення існуючого покриття перед відновленням основи за технологією «холодний ресайклінг».

Нагадуємо, дорога Чугуїв – Мілове (через Старобільськ) – є однією з головних транспортних артерій, яка з'єднує Харківську та Луганську області. Ділянка автодороги в межах Харківської області бере свій початок у місті Чугуїв, перетинає автомобільну дорогу державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський, з’єднує районні центри Шевченкове та Куп’янськ і закінчується на кордоні з Луганською областю.

Дорога будувалась у 1952–1956 роках. Масові роботи розпочалися у 2015 році. Згідно з Постановою Кабміну від 29 січня 2020 року № 36, на ремонт автомобільної дороги Н-26 Чугуїв – Мілове виділено 629 800 тисяч гривень.

Читайте також: Які дороги ремонтують на Харківщині

Заплановано повністю відновити зруйновані ділянки, влаштувати верхні шари, виконати усі заходи з безпеки дорожнього руху, відновити узбіччя. В цьому році планується введення в експлуатацію 68,4 км дороги. Тобто з урахуванням ремонтів минулих років і цього в результаті отримаємо повністю відновлену дорогу загальною протяжністю 108 км.