На Харківщині незаконно виловили риби майже на 300 тисяч гривень

13.05.2020 12:02 Область Online
фото khr.darg.gov.ua фото khr.darg.gov.ua
Порушення зафіксували на Червонооскільському та Печенізькому водосховищах лише за перший тиждень травня.

На водоймах Харківської області, незважаючи на заборону вилову риби у період нересту та використання незаконних знарядь рибальства, продовжуються випадки браконьєрства.

Лише за перший травневий тиждень Харківський рибоохоронний патруль виявив 38 порушень правил рибальства, з них 22 – це грубі порушення із забороненими знаряддями лову, сітками та екранами. Крім цього, рибалки перевищували встановлені ліміти з вилову риби, зокрема в спортивному та любительському рибальстві, де існує певна добова норма вилову. Ці дії завдали рибному господарству України збитків на загальну суму 277 тисяч 425 гривень.

7 травня працівники рибоохоронного патруля на Печенізькому водосховищі поблизу Печенігів затримали чоловіка, який, використовуючи сітки та екрани, виловив 15 кілограмів риби (плітки та окуня) на загальну суму 18 тисяч 496 гривень. На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та передали матеріали справи в поліцію.

Того ж 7 травня затримали ще одного рибалку, який ловив рибу забороненою сіткою на Червонооскільському водосховищі поблизу села Колісниківка Куп'янського району. Рибалка виловив карася золотого, який занесений до Червоної книги України, чим завдав збитків на суму 1650 гривень.

За порушення вимог щодо охорони видів тварин (у даному випадку, водних біоресурсів), занесених до Червоної книги України, передбачена адміністративна відповідальність (ст. 90 КУпАП) у вигляді штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 510 гривень) з конфіскацією незаконно добутого.

Читайте також У Харківській області триває ремонт доріг - ПЕРЕЛІК