На Харківщині від коронавірусу померли дві людини

27.04.2020 12:51 COVID-19
Фото: pershyj.com Фото: pershyj.com
Пацієнти мали супутні хвороби.

Як повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер, за останню добу в області померло двоє людей з підтвердженим діагнозом COVID-19.  Це харків’яни 37 та 68 років, які мали супутні захворювання, зокрема токсичний гепатит.

Станом на 09:30 у регіоні підтверджено 49 випадків захворювання на COVID-19 – у мешканців міста Харкова, Зміївського, Лозівського та Богодухівського районів.

– Наймолодшій захворілій – усього 2 рочки. Дівчинка перебуває на самоізоляції окремо від мами (у якої підтверджений COVID-19). Дитина під наглядом педіатра, стан задовільний, скарг немає, – повідомив Олексій Кучер.

За його інформацією, в лікарнях області знаходяться 85 хворих, ще 94 – перебувають у самоізоляції. Двоє госпіталізованих хворих підключені до апаратів ШВЛ.

Серед осіб з підозрою – 97 госпіталізовано, 23 на самоізоляції.

Читайте також: Спалах коронавірусу в психлікарні на Харківщині: що відомо

Коронавірус підтвердили у трьох військовослужбовців – усі госпіталізовані. Серед хворих – 53 медики (і медичні сестри, і санітари, і лікарі) – працівники Харківської міської клінічної лікарні № 13, Обласної клінічної лікарні, Центру екстреної невідкладної допомоги та медицини катастроф, Харківської міської поліклініки № 25, Валківської ЦРЛ, Ізюмської ЦМЛ Піщанської Богоматері, Зміївської ЦРЛ, Туберкульознього санаторію "Володимирський", Інституту патології хребта та суглобів ім. Сітенка, Обласної психіатричної лікарні № 1, Вовчанської ЦРЛ, Харківської міської поліклініки № 21, Харківської міської клінічної дитячої лікарні № 16, Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, МКБЛ № 25 ХМР.

Загалом у Харківській області зафіксовано 407 підозр на COVID-19, з них:
▪️196 випадків підтверджено;
▪️91 випадок спростовано;
▪️15 людей одужало;
▪️4 людини померло.

Хворих на коронавірус в області зареєстрували у 12 районах.

Автор: Олена Загребельна