На Харківщині всім районом збирають кошти для родини-погорільців

22.02.2021 12:49 Краснокутськ
Фото: Буг Фото: Буг
Як 22 лютого повідомила голова Краснокутської селищної ради Харківської області Ірина Карабут, пожежа у будинку сталася через замикання проводки.

Пожежа у будинку Іванченків, які проживають у селі Мойка (Краснокутська територіальна громада), сталася 9 лютого. Відтоді 50-річна Наталія разом з 55-річним чоловіком лишилися без даху над головою.

Читайте такожУ пожежі в Харківському районі загинув чоловік

За словами голови Краснокутської селищної ради Ірини Карабут, пожежа сталася через замикання електричної проводки. Вогонь знищив абсолютно все – житло, документи, меблі та особисті речі членів родини.

– До мене із цією проблемою звернулася староста села Каплунівка. На даний момент родина збирає необхідні документи, аби отримати допомогу з місцевого бюджету. Зокрема, це акт від пожежної частини. У нас є заплановані кошти в бюджеті на матеріальну допомогу, тому ми не будемо стояти осторонь цієї проблеми, – розповіла Ірина Карабут.

Проблему родини винесли й на рівень Богодухівського району, у склад якого увійшли Богодухівська, Коломацька, Краснокутська, Валківська та Золочівська громади. У райраді просять підтримати земляків та надати будь-яку допомогу: фінансову, продуктову чи будівельними матеріали.

"Сім’я опинилися в критичній ситуації. Будинок для проживання непридатний, залишилася лише літня кухня, в якій згорів дах, відповідно його також необхідно відбудовувати, що потребує чималих фінансових вкладень", – повідомили в райраді.

Також у райраді повідомили реквізити рахунку погорільців для небайдужих жителів області.

Карта Приват Банк: 5168745607926240 – Іванченко Наталія Олексіївна.