У Харківську область іде похолодання

26.03.2019 10:30 Область Online
Фото: Погода УНИАН. Фото: Погода УНИАН.
На найближчі дні синоптики прогнозують похолодання та дощі.

Загалом цього тижня погода в Україні буде мінливою. За інформацією синоптика порталу «Opogode – порівняй погоду» Наталки Діденко, відсьогодні в більшості областей, окрім центральних, пройдуть невеликі дощі. Та пік похолодання припаде на середу.

За словами синоптика, місцями випаде мокрий сніг, який супроводжуватиметься сильним вітром. Опади оминуть західні та південні регіоні, а от східні – ні.

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 27 березня на території області синоптики прогнозують дощі та мокрий сніг з поривами вітру 5–10 м/с. Уночі температура повітря від 1 градуса морозу до 4 градусів тепла, удень – 4–9 градусів тепла. Хмарно з проясненнями буде й наступного дня, 28 березня.

Пориви вітру збільшаться, а температура вночі коливатиметься від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, удень – 3–8 градусів тепла. Дощова та прохолодна погода протримається до п’ятниці.

Читайте також: Як виглядатимуть нові пам’ятники захисникам на Харківщині

Уже в суботу, 30 березня, на Харківщину прийде потепління. Удень синоптики обіцяють +6–11 °С. Потепліє не тільки в області. За словами Наталки Діденко, 30–31 березня практично по всій країні буде сонячно, а температура повітря підніметься до 15 градусів тепла.