На завершення будівництва амбулаторії в Чугуївській громаді спрямують 3 мільйони гривень

20.04.2021 12:38 Область Online
Чугуївська міськрада Чугуївська міськрада
19 квітня в Чугуївській міськраді Харківської області розповіли, що буде з амбулаторією-довгобудом, яка розташована в Кам'яній Ярузі.

Амбулаторія сімейної медицини в селі Кам'яна Яруга, яку почали зводити наприкінці 2018 року, збудована на 69 %.

Читайте також: Чому сільські амбулаторії на Харківщині стали довгобудами

За словами голови Чугуївської міськради Галини Мінаєвої, цей об'єкт є одним з найбільш проблемних, отриманих містом у спадок від Чугуївського району в процесі адміністративно-територіальної реформи. Проте цього року роботи тут продовжаться. Так,  на завершення будівництва медзакладу з обласного бюджету спрямували 2,9 мільйона гривень, ще 322 тисячі гривень виділили з бюджету громади.

– Крім того, ми спільно з медиками проаналізували реальну потребу в меблях і устаткуванні та в підсумку переглянули в бік зменшення суму, закладену в проєкт на ці цілі. Здавалося б тепер, коли цей об'єкт належить громаді, а гроші на його добудову виділені, нічого не заважає швидкому завершенню робіт. Однак, на жаль, ситуація виявилася не такою простою. Зокрема, раніше затверджений проєкт викликав у нас масу питань з приводу відсутності елементів інклюзії, підведення комунікацій і ряду інших моментів, – повідомила Галина Мінаєва.

Тому в Чугуївській міськраді прийняли рішення про проведення коригування проєктно-кошторисної документації і тендера на завершення будівельних робіт в амбулаторії.